NOVA LUX Publishers (Dutch)

LOGO NOVA LUX PUBL onder elkaar

Work on the Wharf - miniatuur NDSM cover miniatuur Zwaan cover miniatuur40 drawings. cover. miniatuurDer Adler und der Albatros. miniatuurNew Terrortories. cover. miniatuur

Images PDFImages PDFImages PDFImages PDFImages PDFImages PDF

De bibliofiele boeken die NOVA LUX Publishers uitgeeft, worden goed en met zorg vormgegeven. Het uitgangspunt bij NOVA LUX Publishers is de liefde voor één mooi geheel, taalgebruik én vormgeving; vormgeving en leesbaarheid komen samen.

NOVA LUX Publishers geeft voornamelijk non-fictie uit, met onderwerpen als kunst, cultuur, documentatie, wetenschap en futurisme, maar ook kijkboeken en kookboeken. Kortom, NOVA LUX Publishers is gespecialiseerd in de human interest.

Het zwaartepunt van NOVA LUX Publishers is het verspreiden en delen van kennis. Ons doel is iedereen met goede ideeën een platform te geven als het om geschreven, getekend of op papier vormgegeven werk gaat.

NOVA LUX Publishers is steeds op zoek naar die ene niche in boekenland, die nog niet ontdekt is, en omarmt ook de kleine mogelijkheden en ideeën. De boeken worden in nauwe samenwerking met de auteurs verzorgd.

NOVA LUX Publishers is opgericht door kunstenaar Rombout Oomen in maart 2014, met het boek “Zwaan, Roadmap to Noord“. De uitgeverij is gevestigd in de NDSM-werf in Amsterdam Noord, de grootste creatieve broedplaats van Nederland op het terrein van het Rijskmonumentale ensemble van de oude scheepswerf NDSM.

NOVA LUX Publishers gelooft in mooie boeken en ondersteunt kunstenaars, wetenschappers en ideeën-mensen met het uitgeven van hun aspiraties in boekvorm.

Oomen gaf in eigen beheer de boeken “Der Adler und der Albatros” (2009) en 40 Drawings to think about” (2013) uit.

NOVA LUX Publishers: Kennis is Delen